Joulu koittaa

Sipoon Musiikkiyhdistys

Joulu koittaa

On aika ottaa glögimuki käteen, kääriytyä vilttiin, nauttia kynttilöistä ja hiljentyä musiikin äärelle. Sipoossakin on valtavasti erilaisia joulunajan tapahtumia ja konsertteja. Voit löytää itsesi Lilla Villanista kuuntelemasta musiikkia tai vaikka tanssimasta, Musiikkiopiston oppilaskonserteista, koulujen joulujuhlista, kirkosta kauneimpien joululaulujen ääreltä tai lukuisien kuorojen konserteista. Upeaa, että Sipoossa musisoidaan joulunaikaan paljon.

Tänään yhdistyksellämme on erityinen päivä, kun avaamme nettisivumme teidän kaikkien ulottuville. On ollut ilo huomata, miten paljon Sipoossa asuu ammattimuusikoita ja heillä on into luoda musiikin avulla jotain yhteistä. Onhan kunnassa jo lähiruokatori ja paljon kannustetaan muutenkin lähipalvelujen käyttämiseen. Näin syntyi myös käsite lähimuusikko. Meitä voi siis tilata esimerkiksi kotiin konsertoimaan ihan arkena tai juhlaan. Haluamme olla mahdollisiman hyvin tavoitettavissa, joten nyt aukeavat nettisivut mahdollistavat meidän löytämisen vaivattomasti. Kaikki sipoolaiset ammattimuusikot eivät löydy vielä sivustoltamme, mutta toivomme heidän löytävän meidät pian. Kesästä asti lähimuusikot ovat vierailleet palvelutaloissa Krogell -säätiön avustamana ja tullut tutuksi useille senioreille. Tätä toimintaa jatkamme rahoituksen sen mahdollistaessa keväällä.

Keväällä 2019 on myös ison teoksen aika. Esitämme pääsiäisenä Sipoossa J.S. Bachin säveltämän Johannes-passion. Tämän tarkemmat tiedot löydät tältä sivustolta ja voit ostaa liput vaikkapa joululahjaksi. Olemme harjoittaneet syksyn jo kuoroa ja siellä on käynyt laulamassa yli 70 laulajaa. Odotettavissa keväällä on hieno teos, joka on toteutettu enimmäkseen paikallisin voimin. Tämä olkoon meidän kaikkien yhteinen Koko kylän Johannes-passio, jota tullaan katsomaan kauempaakin.

Näin vuoden loppuessa katsotaan monesti taakse ja muistellaan kulunutta vuotta. Tänään kuitenkin katson tätä hetkeä, sillä sivut kertovat siitä mitä olemme tehneet ja mitä meille on tulossa. Kiitän kaikkia yhdistyksen eteen puurtaneita, nettisivun rakentaneita ja upeita kollegoita, joita ylpeänä voin esitellä tässä kunnanssa olevan. Yhdistyksemme on varsin uusi, mutta innokkuus ja positiivinen asenne on saanut meidät toimimaan yhdistyksen eteen. Kiitos niin kuorolaiset kuin hallituksemme jäsenet ja sipoolaiset muusikot!

Tavoitteemme on että tulemme vähitellen näkyväksi ja toivomme luovamme yhteistä tekemisen iloa Sipooseen kulttuurinkentälle! Nähdään pian! Meitä kuulet tänään Lilla Villanissa klo 16.00 ja upeaa kuoroamme 16.12. klo 18.00 Sipoon kirkossa Kauneimmissa joululauluissa!

Mukavaa joulunaikaa kaikille!

Mari Karjalainen