Tiina Sinkkonen

Sipoon Musiikkiyhdistys

Tiina Sinkkonen

Laulaja

Alttolaulaja Tiina Sinkkosen viimeisin oopperarooli oli Ilkka Kuusiston Muumioopperan Muumimamma Helsingissä 2017, rooli jonka hän on laulanut myös Turun oopperassa vuonna 2002.

Sinkkonen on esiintynyt Suomen Kansallisoopperassa Madetojan Juhassa Mummona ja Madame Butterflyn (Puccini) Äitinä sekä Ravelin L`Enfant et les sortileges -oopperan Äitinä ja Teekuppina.  Lisäksi hän lauloi Praskovian roolin Leharin Iloisessa Leskessä.  Savonlinnan oopperajuhlilla Sinkkonen on laulanut Curran roolin Verdin oopperassa La Forza del destino, Sotilaan vaimon oopperatrilogiassa Aika ja Uni (Kalevi Aho), joka oli maailman kantaesitys vuonna 2000, Anoppina Leevi Madetojan Juhassa ja Mamma Luciana (Pietro Mascagni) Cavalleria rusticanassa. Koirien Kalevalan (Jaakko Kuusisto) Louhena Sinkkonen esiintyi Savonlinnan oopperajuhlilla, Oulun oopperassa ja Naantalin musiikkijuhlilla. Miehen kylkiluun (Ilkka Kuusisto) Amalia Kotkan oopperassa ja saman säveltäjän Lottaoopperan Tyyne Ilmajoen musiikkijuhlien kantaesityksessä. Lisäksi Sinkkonen esiintyi Ilmajoen musiikkijuhlilla Pohjalaisia (A.Merikanto) oopperan Kaisana. Dalhallan musiikkijuhlilla Ruotsissa ja Cesarean oopperajuhlilla Israelissa Sinkkonen esiintyi sekä La Forza de destinon Currana että Cavalleria rusticanan Mamma Luciana. Suomalaisen Kamarioopperan Meedio`ssa (Menotti) Sinkkonen lauloi nimiroolin ja samalta säveltäjältä Miss Toddin roolin oopperassa The Old Maid and the Thief. Mozartin Taikahuilun 3. Naisen roolin hän lauloi Tampereen oopperassa ja Suomalaisen Kamarioopperan tuotannossa. Miika Hyytiäisen modernissa Aikainen oopperassa Sinkkonen lauloi kolmannen Nornan vuonna 2014 ja se esitettiin Lontoossa ja Berliinissä.

Sinkkosen konserttiohjelmistoon kuuluvat alttosoolot Händelin Messias- oratoriossa, Bach`in Johannespassiossa, Pergolesin, Haydn ja Vivaldin Stabat Mater`issa, Mozartin ja Bruchnerin Requiem`issa ja Beethovenin 9. sinfoniassa. Jorden-oratorion kantaesityksessä (säv. Roland Forsberg, teksti Ragnwei Axellie) elokuussa 2016 Loviisassa, Sinkkonen lauloi niin ikään alttosoolot.

Tiina Sinkkonen oli kiinnitettynä Kansallisoopperan kuoron 2.altoksi vuosina 1997-2015.

Viime vuosina Sinkkonen on lisäksi konsertoinut ympäri Suomea afro-amerikkalaisella ohjelmistolla pääsääntöisesti jazz kokoonpanon solistina.

Koirien Kalevalan (Jaakko Kuusisto) DVD taltioinnissa (Savonlinnan oopperajuhlat 2008) Sinkkonen esiintyi Pohjolan emäntä Louhena. CD-levy Lauluja sydämeltä ilmestyi vuonna 2006, spirituaalilevy Matkaa teen 2013 ja Sweet Chariot comin´levy näki päivänvalon elokuussa 2017.

www.tiinasinkkonen.com

Yhteystiedot: email altosingersinkkonen@gmail.com, puh 050 590 3655

Tarjoaa seuraavia palveluita: musiikkiesitykset, kotikonsertit, konsertit, asiantuntija-arviot, opetus